Project omschrijving

Over Mobuur

“Mobuur is een initiatief van wijkbewoners, de beide wijkraden van Kerschoten en De Naald, duurzaamheidsproject Kerschoten Energieneutraal en zorg- en welzijnsorganisaties Stimenz en Riwis. De gemeente Apeldoorn ondersteunt het project.”

“Mobuur past in het streven nieuwe vormen van openbaar vervoer te vinden. De vervuilende, lege dieselbussen zullen over een aantal jaren vervangen worden door nieuwe, schone vormen van openbaar vervoer. Een vervoersdienst zoals Mobuur is één van de nieuwe mogelijkheden. De elektrische auto’s passen goed in de doelstelling van de gemeente om het vervoer te verduurzamen. Mobuur heeft daarnaast ook een sociale functie. We zien om ons heen steeds meer ouderen die nog zelfstandig wonen.”

‘Frank ken ik als een zeer betrokken grafisch ontwerper met name rond het thema duurzaamheid. Als Stichting Mobuur willen wij elektrisch OV in Apeldoorn bevorderen. Toen wij in de opstartfase behoefte kregen aan een goede website heb ik geen moment getwijfeld en Frank daarvoor benaderd. Hij heeft zichzelf, samen met Jeroen Dobber van VisualBits, inmiddels onderscheiden als een ideale partner voor het realiseren van zowel eenvoudige als technisch complexere websites.’
Paul Overbeek, Secretaris Stichting Mobuur

Bekijk de website
Ga terug naar het overzicht